Eerdere projecten

Werken aan Werk

Een baan is een belangrijk onderdeel van de integratie van statushouders, waardoor ze volwaardig mee kunnen draaien in de samenleving. Het AVC werkt samen met statushouders om ze zo te motiveren en bewust te maken van het belang van een gezonde en sterke start in de zoektocht naar een baan of opleiding.

Binnen Werken aan Werk werden statushouders voorbereid aan het werken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Tijdens een 10-deling voorbereidingstraject leren ze over het volgen van een opleiding in Nederland, de Nederlandse arbeidsmarkt en hoe zij hun eigen kwaliteiten het beste kunnen inzetten. Door vooral een realistisch beeld te geven zodat kunnen ze een goede overweging maken tussen een baan of opleiding.  Zo biedt AVC een eerste stap, de tweede is aan henzelf.

Er waren zo’n 155 aanmeldingen, waarvan 133 statushouders (100 Eritreeërs), de training met succes hebben doorlopen.

Woman I Am

Het doel van Woman I Am is om de maatschappelijke en economische positie van de vrouw te versterken. Dit doen we voornamelijk door het creëren van een veilige omgeving waarin emancipatie en empowerment centraal staat.
Vrouwen krijgen om verschillende redenen vaak minder mogelijkheden, en dit is voor iedere vrouw anders. Door samen te spreken over bepaalde thema's of taboes kunnen we de positie van vrouwen verbeteren. Hierdoor krijgt het hebben van vrijheid een extra dimensie.
Besproken thema’s kunnen zijn: assertiviteit, voorbehoedsmiddelen, seksualiteit, wel of geen huwelijk, opleiding, verzorging, hygiëne, gezond eten en leven.

de KappersCorner

Dit project brengt statushouders en professionele kappers samen om zo het kappersvak te oefenen. Door samen te werken kunnen beide van elkaar leren

Toko Vintage

De Toko Vintage is een 2de hands winkel waar kleding, schoenen, tassen, jassen en accessoires worden verkocht. In de winkel kunnen statushouders nette kleding lenen of kopen voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.
Voor elke bijgewoonde taalles bij AVC of het meedoen aan een andere activiteit ontvangen de statushouders een stempel t.w.v. €1 te besteden in de Toko Vintage. Bezoekers kunnen ook kleding kopen.

Training voor Vrijwilligers

Vrijwilliger wordt men uit liefdadigheid: iets willen betekenen voor de ander in nood. Dat is een mooi en nobel streven, maar blijkt niet altijd voldoende. Helaas komt het regelmatig voor dat de vrijwilliger het met alleen naastenliefde niet lang volhoudt. Doordat men zich vaak onbeschermd openstelt voor andermans lijden kan het voor de vrijwilliger erg zwaar zijn om doeltreffend te werk te gaan. Je grenzeloos openstellen voor je naaste binnen het vrijwilligerswerk kan voor veel spanning en stress zorgen, waardoor het moeilijker wordt om iets te betekenen voor de ander. Grenzen vervagen, waardoor het klaar staan voor de ander een zware last wordt.

De training pakt deze probleem effectief aan en stelt de volgende vragen centraal:

*Wie is de cliënt?
*Wat heeft de cliënt nodig?
*Wat mag de cliënt van jou verwachten en wat niet?

Heb je een idee voor een project?

We staan altijd open voor nieuwe projecten en horen graag jullie ideeën. Je kan hieronder contact met ons opnemen voor een gesprek!

Wil je samenwerken aan een bestaand project of een eenmalig evenement organiseren in samenwerking met het AVC, neem dan contact op met onze PR.

Contactpersoon Terry Maipauw

0625060628